Tuesday tip: heerlijk geurende kaneelkaarsen maken

Kaneel gebruiken wij niet alleen in de keuken, maar natuurlijk ook voor de geur. Wij gaan er namelijk kaarsen mee maken. Dus heb je nog kaarsen in de kast staan die wel een upgrade kunnen gebruiken? Ga dan vooral zelf aan de slag. Je hebt er niet veel materialen voor nodig en het is ook nog eens leuk om te doen!

Benodigdheden:

  • Kaneelstokjes
  • Stompkaarsen
  • Elastiekjes
  • Touw
  • Schaar

Stappenplan:

Stap 1: Doe een elastiekje om de kaarsen heen. Dit doe je zodat je makkelijk de kaneelstokjes kan herschikken. Daarnaast kan je hierdoor straks het touw strakker om de kaars heen binden.

Stap 2: Plaats nu de kaneelstokjes tussen het elastiek en de kaars. Hoeveel kaneelstokjes je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van de kaars en de dikte van de kaneelstokjes. Probeer kaneelstokjes te gebruiken die ongeveer dezelfde dikte hebben. Hiermee voorkom je dat er een kaneelstukje tussen het touw en de kaars uit kan vallen. Je kan de kaneelstokjes op verschillende manieren om de kaars heen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan wat ruimte ertussen, of misschien alleen aan de voorkant van de kaars. Genoeg keuzes om je eigen draai eraan te geven! Door het elastiekje kan je oneindig vaak de kaneelstokjes verplaatsen, totdat je blij bent met het resultaat.

Stap 3: Blij met de plaats van alle kaneelstokjes? Dan kan je nu het touw eromheen binden. Ook hier kan je jouw eigen draai aangeven. Wil je het touw bijvoorbeeld meerdere keren om de kaars heen binden? Ga je voor een bescheiden knoop of een grote strik? De keuze is reuze. Belangrijk is dat je eerst opmeet hoeveel touw je nodig hebt. Bindt daarom het touw eerst zo vaak als jij wil om de kaars heen om te bepalen waar je het touw afknipt. Touwtje op de juiste lengte afgeknipt? Bindt dan vervolgens het touw strak om de kaars heen, zodat de kaneelstokjes niet meer kunnen bewegen.

Stap 4: Zit het elastiekje in het zicht? Probeer deze dan af te knippen. Dit zorgt echter wel voor extra stevigheid, dus je kan er ook voor kiezen om het elastiekje te laten zitten.

Stap 5: Maak leuke combinatie en geniet op een koude avond van de gezellige en lekker ruikende kaarsen.

Meer zien?

Array

Hoe maak ik een plantenhanger?

Houd jij ook zo van planten maar heb je geen oppervlakken meer over in huis...
Array

Maak ijsjes van limonade!

Het wordt weer lekkerder weer dus tijd om de BBQ aan te steken en ijsjes...
Array

Maak je eigen plantenpot uit een petfles!

Heb jij nog plantjes over maar geen potjes meer om ze in te zetten? Geen...