Aflevering 7

Niet 1 voortuin maar 6 tuinen in totaal! Lodewijk, Helga en het team hebben hard gewerkt in alweer de laatste aflevering van het seizoen. Voor de gemeente Zoeterwoude hebben ze meerdere buurtbewoners geholpen bij het verduurzamen en vergroenen.  

Het team heeft verschillende tuintjes aangepakt en op verschillende manieren ‘vergroend’. Zo is er een regenton geplaats, sedumdak aangelegd, tegels hebben plaatsgemaakt voor groen en er zijn weer kant-en-klare heggen neergezet. 

Helga gaat op bezoek bij HT Solar om te kijken wat voor soorten zonnepanelen er nu eigenlijk zijn. Ook praat ze met Paul Geluk van de gemeente Zoeterwoude over het vergroenen van een stad.  Lodewijk gaat langs bij Gardenlux en laat zien welke mogelijkheden je hebt als het gaat om duurzame schuttingen. Ook neemt hij een kijkje bij Addenda en laat zien hoe die mooie paarse plantjes gekweekt worden.