Duurzaamheid in verschillende soorten en maten

Bij een programma waar de focus ligt op het inspireren tot een groener leven horen natuurlijk verschillende duurzame keuzes. Zo kun je bewuster met je eten en dieet om gaan, groener gaan wonen, wat vaker de fiets pakken in plaats van de auto en natuurlijk ook groener en bewuster consumeren. En dat groener consumeren, of consuminderen, kan op verschillende manieren. Een daarvan is op het gebied van mode.

Van fast fashion naar slow fashion

De mode-industrie is een van ’s werelds meest vervuilende industrieën naast de olie industrie. Daarnaast zijn de omstandigheden waaronder de kleding wordt gemaakt niet altijd even goed. Het merendeel van de mode bestaan uit ‘fast fashion’. Ontzettend goedkope kleding en trends die elkaar razendsnel afwisselen waardoor de consument sneller en meer koopt.

Daar hebben Lodewijk en Helga gelukkig goed over na gedacht en zo kwamen zij uit bij Teym.

Kwaliteit, tijdloos, eerlijk en mode die in de collectie blijft is een goede standaard voor duurzame mode en ‘slow fashion’. In het programma ‘Lodewijks Groene Geluk’ dragen Lodewijk en Helga duurzame producten van Teym. Zij zetten een nieuwe standaard voor duurzame mode door middel van eerlijke prijzen, producten die altijd in de collectie blijven (zo ontstaat er geen overschot), tijdloze items welke jaren in een basis collectie mee gaan en daarnaast is het ook nog eens een echt Nederlands bedrijf!

Producten welke je onder andere ook terug kunt zien in het programma zijn bijvoorbeeld de tijdloze klassiekers zoals de parka en trui.

Gelukkig groeit de beweging die dit allesbehalve duurzame mode-systeem wilt veranderen. Er zijn steeds meer initiatieven te vinden die bijdragen aan de verduurzaming van de mode-industrie. En zo kun jij als individu ook op dit vlak bewustere keuzes maken voor een groener leven!