Tuesday tip: hoe maak ik een plantenhanger?

Houd jij ook zo van planten maar heb je geen oppervlakken meer over in huis om iets neer te zetten? Maak dan een mooie plantenhanger zodat je je plantjes op kunt hangen!

Benodigdheden:

– Plant om op te hangen

– Lang touw

– Rolmaat

– Schaar

Stappenplan:

Stap 1: Knip 8 gelijke stukken touw en knoop ze bij het uiteinde aan elkaar. Hoe lang de stukken touw zijn kun je zelf bepalen. Hoe langer de touwen, hoe lager de plant hangt.

Stap 2: Verdeel de touwen in paren en leg deze 4 verschillende kanten op.

Stap 3: Knoop de aan elkaar op de rand van de onderkant van het potje. Hoe groter je pot, hoe verder deze knoop van het midden zal liggen.

Stap 4: Verbind 2 draden met elkaar van een de naastgelegen hoek zodat er een ruitpatroon ontstaat. Dit kun je een aantal keer herhalen maar kijk goed naar de grootte van je plant. Stap 5: Zet de plant in het midden en hang hem in de touwen, knoop de bovenkant en nu kun je hem ophangen! Je kunt natuurlijk gaan experimenteren met verschillende patronen en knopen om zo je eigen ontwerp te creëren.

 

Ook zo’n groen liefhebber? Lodewijk geeft op zijn YouTube kanaal meer tips over onder andere het potten van kamerplanten! Dus vergeet niet te liken en te abonneren op het kanaal!

 

Meer zien?

Array

Hoe maak ik een plantenhanger?

Houd jij ook zo van planten maar heb je geen oppervlakken meer over in huis...
Array

Maak ijsjes van limonade!

Het wordt weer lekkerder weer dus tijd om de BBQ aan te steken en ijsjes...
Array

Maak je eigen plantenpot uit een petfles!

Heb jij nog plantjes over maar geen potjes meer om ze in te zetten? Geen...