Natuurlijk bestrijden van ongedierte.

Insecten in je huis of tuin kunnen ontzettend vervelend zijn! De dieren wil je aanpakken, maar hoe kun je dit het best en op een zo natuurlijk mogelijke manier doen? Chemische bestrijdingsmiddelen zijn een echte no-go! Hiermee dood je namelijk niet alleen de plaagdieren, maar ook andere dieren. Daarnaast zijn deze bestrijdingsmiddelen ook giftig en niet goed voor de natuur. Maar wat kun je dan wel gebruiken?

Slakken bestrijden kan gemakkelijk met Escar-go slakkenkorrels. Ze eten van de korrels, denken dat ze vol zitten en keren vervolgens niet meer terug naar de tuin. Ideaal!

Nog een probleem, je kent ze wel: de kleine fruitvlieg-achtige vliegjes in en rond je huis. Meestal kom je deze vervelende plaagdiertjes tegen rondom je kamerplanten. Heb er (te) veel, dan gaan je planten rotten en misschien zelfs dood. De larven van deze vliegjes (ook wel rouwvliegjese) zitten namelijk graag in de potgrond van je kamerplanten. Juist deze larven wil je bestrijden, want ze eten aan de wortels van de plant. Vliegjes kun je onder andere bestrijden met natuurlijke aaltjes of vangplaten.