Over het programma

In het RTL4-programma ‘Lodewijks Groene Geluk’ gaan Lodewijk Hoekstra en weervrouw Helga van Leur op pad om mensen te helpen bij het vergroenen van hun leefomgeving. Van geveltuintjes en gezamenlijke binnentuinen tot balkonnetjes. En of het nou een hele groene straat, dakterras of een bedrijfstuin is, Lodewijk en Helga laten op een positieve en inspirerende manier zien hoe je ook zelf een ‘groen’ steentje kan bijdragen! In iedere aflevering staat er één tuin of groen project centraal dat van A tot Z wordt gevolgd.

Lodewijk Hoekstra, de bekendste en ‘groenste tuinman’ van Nederland houdt zoveel van de natuur, dat hij zijn kennis en liefde voor groen graag met heel Nederland wil delen. Zijn missie: ons land groener maken en mensen bewust maken van het feit hoe ze, relatief simpel, hieraan zelf kunnen bijdragen.

Lodewijk Hoekstra: “Nederland moet groener en duurzamer en dat begint in onze eigen achtertuin. Met de uitdagingen op het gebied van klimaat, gezondheid en biodiversiteit hebben we groen hard nodig. Dat het vergroenen van tuinen ook nog eens leuk is om te doen en niet altijd veel geld hoeft te kosten is dan mooi meegenomen.”

Helga van Leur, bekend als de meest populaire weervrouw van Nederland, zet zich al jaren in als ambassadeur van klimaat, duurzaamheid en gedrag. Door inzicht te krijgen in de urgentie, de mogelijke oplossingen en de weerstand vanuit ons brein wordt het makkelijker stappen te nemen om onze leefomgeving te vergroenen.

Met hun gedeelde passie voor onze leefomgeving kan Helga Lodewijk perfect ondersteunen. Waar Lodewijk door zijn jarenlange tuin- en groenervaring zijn kennis over beplanting en toepassingen kan delen, vult Helga van Leur aan met op oplossingen die weers- of seizoensgerelateerd zijn én gaat ze het gesprek aan met ontwikkelaars van (nieuwe) duurzame of groene producten. Dit hangt altijd samen met het project of de tuin waar ze die week mee bezig zijn.

De mensen bij wie Lodewijk en Helga langsgaan geven zichzelf met hun project op, ze moeten echter zelf wel helpen bij de uitvoering ervan. Vaak ook geholpen door familie of buren. Hierdoor wordt duidelijk dat je geen expert hoeft te zijn om zelf het verschil te kunnen maken!

Helga van Leur: “Een groene omgeving helpt ons bij de uitdagingen van een veranderend klimaat. Verduurzamen begint klein en dichtbij huis. Groen Geluk zit al in een klein hoekje!”

Lodewijks Groene Geluk seizoen 4 is vanaf zondag 11 juni 2023 te zien op televisie. Het seizoen bevat 13 afleveringen. Elke zondag om 17:30 uur verschijnt een gloednieuwe aflevering op RTL4. Alle afleveringen zijn terug te kijken bij Videoland

 

Wil je je aanmelden met je tuin of (buurt) project voor Lodewijks Groene Geluk, klik dan hier.