Tuesday tip: Zo voorkom je insecten in je drinken!

De zon komt tevoorschijn en we gaan weer lekker naar buiten! En bij Lodewijks Groene Geluk zijn wij natuurlijk pro vlinders, bijen en andere insecten! Want: goed voor de biodiversiteit. Maar soms is het ook wat onhandig want deze beestjes komen op zoetigheid af, zoals jouw (zoete) drankje wanneer je op het terras zit. Wij hebben hiervoor een handige en leuke oplossing! In dit geval maken we gebruik van een plastic product maar wel iets wat we meerdere malen kunnen hergebruiken, wat minder slecht is voor de natuur dan producten die je eenmalig kan gebruiken.

Benodigdheden:

  • Strijkkralen en een rond legbordje
  • Strijkbout
  • Bakpapier
  • Glas
  • Rietje

Stappenplan:

Stap 1: Maak met de strijkkralen een vormpje naar keuze. Laat je creativiteit zien! Zorg ervoor dat er een gat in het midden zit waar een rietje doorheen past.

Stap 2: Leg bakpapier op je vormpje en ga er overheen met je strijkijzer. Houd in de gaten wanneer de strijkkralen genoeg gesmolten zijn en aan elkaar vastzitten.

Stap 3: Maak een lekker drankje, leg je vormpje erop en steek het rietje er doorheen. Nu kun je genieten van jouw drinken zonder last te hebben van vervelende beestjes!

 

 

Meer zien?

Array

Hoe maak ik een plantenhanger?

Houd jij ook zo van planten maar heb je geen oppervlakken meer over in huis...
Array

Maak ijsjes van limonade!

Het wordt weer lekkerder weer dus tijd om de BBQ aan te steken en ijsjes...
Array

Maak je eigen plantenpot uit een petfles!

Heb jij nog plantjes over maar geen potjes meer om ze in te zetten? Geen...