Tuesday tip: Hoe maak ik een leuke en makkelijke traktatie?

Wie jarig is trakteert! En hoe leuk is het om zelf een traktatie in elkaar te knutselen? Deze traktatie is gemakkelijk te maken met dingen die iedereen in huis heeft.

Dit heb je nodig:

  • 2 wc-rollen
  • Zwarte verf + kwast
  • Lijm + kwast
  • A4 papier
  • Rozijnen (of een andere kleine snack)

Stappenplan:

Stap 1: Verf de twee wc-rollen zwart.

Stap 2: Plak de 2 wc-rollen aan elkaar. Zorg ervoor dat ze niet recht op elkaar zitten maar ze een klein beetje uitsteken. Dit is namelijk de kop van hond!

Stap 3: Teken op het A4 papier 2 oogjes, 2 oren en 4 pootjes. Knip deze uit en plak ze op de rollen. Je kunt natuurlijk ook nog een staartje toevoegen als je dat wil!

Stap 4: Plak de doosjes rozijnen (of de andere snacks) in de wc-rollen. Je kunt natuurlijk ook andere dieren maken. Zoek een afbeelding op internet, kies de juiste kleur en maak andere vormen oren, ogen en pootjes. Of verzin je eigen dier, het kan niet gek genoeg! Op deze manier maak je iets leuks, zonder veel geld uit te hoeven geven en hergebruik je ook nog eens iets wat je sowieso al in huis hebt! Mocht je meer van dit soort tips willen zien? Check dan ook onze video over het maken van een moestuin met wc-rollen!

 

 

 

Meer zien?

Array

Hoe maak ik een plantenhanger?

Houd jij ook zo van planten maar heb je geen oppervlakken meer over in huis...
Array

Maak ijsjes van limonade!

Het wordt weer lekkerder weer dus tijd om de BBQ aan te steken en ijsjes...
Array

Maak je eigen plantenpot uit een petfles!

Heb jij nog plantjes over maar geen potjes meer om ze in te zetten? Geen...